top of page
 • Foto van schrijverTessel Andeweg

Content ideeën voor augustus 2021

Komkommertijd? Niet in social media land, want hier valt altijd iets te vertellen. Ik geef je in deze blog een aantal content ideeën voor de zomerse maand augustus.Zondag 1 augustus - Mosterddag

Ik wist niet dat 't bestond, maar zelfs mosterd heeft een eigen dag. Misschien heb je een broodje kroket op je lunchmenu staan of bitterballen op de borrelkaart, deze kun je nu perfect een keer uitlichten. Wat is de bitterbal of kroket zonder een lekkere toef mosterd? Kan 't voor jou niet gek genoeg? Dan is 't wellicht een leuk idee om met mosterd iets speciaals te maken. Zoals mosterdijs maken zoals dit bedrijf een paar jaar geleden heeft gedaan.


Donderdag 5 augustus - Oesterdag

Vertel jouw volgers dat ze vandaag juist bij jou de lekkerste oesters kunnen halen. Licht uit welke oesters je hebt, hoe ze van smaak met elkaar verschillen en dat je uiteraard ook bijpassende bubbels hebt zodat ze royaal kunnen genieten. Tip eventuele foodbloggers: wanneer zij vandaag een lijst maken met plekjes waar oesters verkocht worden, dan wil je daar uiteraard niet op ontbreken.


Vrijdag 6 augustus - Internationale Dag Van Het Bier

Éindelijk, een dag waar we echt iets aan hebben 😉. Elk jaar op de eerste vrijdag van augustus is de Internationale Dag Van Het Bier.

Heb je nog een fust (speciaal)bier in de kelder staan wat op moet? Dan is dit jouw dag! Maak een mooie foto van 't biertje en plaats een berichtje online dat je vandaag een mooie actie hiermee hebt. Zet 't op je krijtbord en instrueer je personeel om dit bier actief te verkopen. Misschien kan de chef 't bier (of een ander biertje) ook wel verwerken in de jus van een gerecht?


Vrijdag 13 augustus - Vrijdag de 13e

Met deze inhaker kun je echt alle kanten op:

 • Hebben mensen pech vandaag? Laat ze bij jou langskomen voor een gratis gebakje bij de koffie.

 • Vertel mensen op je social media om vooral binnen te blijven en zwarte katten en ladders te vermijden; jij komt met alle liefde je dinerbox bij hen bezorgen!

 • Vrijdag de 13e maakt geen schijn van kans als jouw [naam gerecht] op tafel komt #alwayslucky

 • Voor een portie geluk vandaag moet je vandaag bij jou zijn.

 • Laat zien op social media dat je geen enkel risico neemt vandaag (maak een ludieke foto van vastgeplakte glazen op een dienblad of de chef die met ovenwanten aan werkt)

Maandag 16 - donderdag 19 augustus - Utrechtse Introductie Tijd

Iedere stad heeft z'n eigen introductieweek. In Utrecht heet 't de UIT, in Amsterdam de Intreeweek en in Groningen de KEI-week. Waarom zou je deze week niet gebruiken als inhaker voor je social media? Het is dit jaar natuurlijk anders dan voorgaande jaren, door Corona kunnen mogelijk niet alle activiteiten doorgaan. Maar kijk naar wat je wel kunt doen als ondernemer.

 • Het begint eigenlijk al op zondag 15 augustus. Denk aan een pré UIT borrel bij jou op 't terras. Vertel je volgers dat ze juist vandaag bij jou terecht kunnen voor een gezonde of stevige maaltijd, zo zijn ze goed voorbereid op komende week.

 • Verwelkom de nieuwe studenten op je social media, in je stories, op je krijtbord of heet ze welkom door bijvoorbeeld een ludieke test op je raam. Vertel op je social media waarom ze juist naar jou toe moeten komen (want jij hebt de beste jamón, dikste hamburgers, speciale koffies, elke dag vers gebakken appeltaart).

 • Verwelkom de nieuwe studenten door bijvoorbeeld een welkomstdeal aan te bieden. Op vertoon van je bandje krijg je [een burger met korting, 2e kop koffie gratis, o.i.d.].

 • Verkoop je sapjes of smoothies? Laat het zien op social media. Handig voor de studenten om to-go mee te nemen en zo hebben ze gelijk hun portie vitamines te pakken!

 • Haak in op vrijdag 20 augustus als, in dit geval, de UIT-week voorbij is. De nieuwe studenten en hun begeleiders zullen vast moe en brak zijn. Misschien kan je een anti-kater ontbijt aanbieden met mimosa's?

Dit was 't voor augustus. Ik wens je veel plezier en succes komende maand! Ik ben benieuwd welke ideeën je gaat gebruiken en welke toffe plannen je zelf bedenkt. Tag je me in een van je berichten? Dan kan ik meekijken, lijkt me leuk!


Liefs,


Tessel


PS. Liever je social media uitbesteden? Dat kan! Laat hier je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.
54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page