top of page
  • Foto van schrijverTessel Andeweg

Content ideeën voor januari 2022Terwijl je met je neus nog tussen de oliebollen en de Nieuwjaarsboxen zit, werp ik alvast een blik op januari. De maand van goede voornemens, winterdip en warme chocomelk.


Je hoeft uiteraard niet op alles in te spelen, kijk wat ’t beste past bij jouw horecazaak en bij jouw doelgroep.


1 januari – Nieuwjaarsdag, Nieuwjaarsduik (dit jaar weer "thuisduik"), Bloody Mary day & start Dry January

Kies de inhaker die het beste aansluit bij jouw bedrijf. Je volgers een gelukkig nieuwjaar wensen is natuurlijk altijd een goed idee 😉.


4 januari – Spaghettidag

Deel je lekkerste recept of juist een tip (hoe kook je ’t beste spaghetti? Of: wanneer weet je of deze goed is?) en deel deze met je volgers door middel van een Reel (filmpje van maximaal 1 minuut op Instagram).


6 januari – 3 Koningen

Adios, de Kerstboom kan de deur uit en je kan ’t weer op je eigen manier gezellig maken binnen. Geef je volgers een blik achter de schermen en laat ze meekijken met wat je in de zaak aan 't doen bent.


15 januari – Nationale Tulpendag

Het eerste waar ik aan denk hierbij is latte-art. Deel een foto van een latte-art tulp, maak een challenge voor thuisbarista’s of leg uit met behulp van een Reel hóe je die prachtige latte tulp maakt.


17 januari – Blue Monday

Grote bedrijven als Bol.com, Albert Heijn, HEMA en KLM pakken online uit op een dag als vandaag. Ze doen er op social media alles aan om hun klanten vandaag een (extra) lach op hun gezicht te toveren. Mijn tip? Neem eens een kijkje op een van deze accounts en laat je inspireren. Gebruik ze bijvoorbeeld voor een brainstorm met je team.19 januari – Popcorn Dag

Ja - ik hoor je denken - tegenwoordig heeft inderdaad echt alles een dag! ;-) Maar waarom er niet gezellig aan mee doen? Popcorn is niet meer alleen iets wat in de bioscoop te krijgen is, maar bij sommige restaurants of cafés is het inmiddels ook terug te vinden in de soep of als garnering op een broodje. Is dat bij jullie ook ’t geval? Zet de soep of dat broodje dan vandaag extra in de spotlight.


30 januari – Dag van de croissant

Deze dag is op social media niet super populair, maar mocht je een inhaker nodig hebben op 30 januari dan kan je deze goed gebruiken!

Wist je trouwens dat de croissant oorspronkelijk helemaal niet uit Frankrijk komt? De Weense zakenman August Zang begon in 1839 een bakkerij in Parijs genaamd Boulangerie Viennoise. Daar verkocht hij typische Weense broden en lekkernijen, waaronder de kipferl, de voorloper van de croissant. Wellicht ook een leuk weetje voor je volgers!


In de maand januari kan je ook goed inhaken op het koude (grijze) weer, rondje wandelen en to-go scoren, afvallen/gezonde leefstijl, goede voornemens (of die juist lekker overboord gooien) en het thuiswerken.


Dit was 't voor deze maand. Ik wens je veel plezier en succes komende maand! Ik ben benieuwd welke ideeën je gaat gebruiken en welke toffe plannen je zelf bedenkt. Tag je me in een van je berichten? Dan kan ik meekijken, lijkt me leuk!


Liefs,


Tessel

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page